Hitsaus

Hitsausta teollisuuden tarpeisiin kaikilla perinteisillä hitsausmuodoilla mm. TIG-, MIG/MAG- ja puikkohitsauksella.

Hitsaus

MHplan tarjoaa monipuolisia hitsaustöitä teollisuuden eri toimialoille. Työnjälkemme on tasokasta ja osaamisemme alan huippua. Valmistamme, asennamme ja hitsaamme myös levy- ja teräsrakenteita sekä putkistoja asiakkaan tarpeisiin niin konepajallamme kuin asiakkaan omissa tiloissa. Toimimme niin Suomessa kuin ulkomailla. Vuokraamme myös osaavaa henkilöstöä energia-, prosessi-, kaivos- ja kemianteollisuuden, sekä kone- ja laitevalmistajien tarpeisiin.

Hitsausmenetelmiä

TIG (Tungsten Inert Gas welding) hitsauksessa valokaari muodostetaan ”sulamattoman” volframi elektordin ja hitsattavan kappaleen väliin. Hitsauksessa käytetään inerttiä kaasua suojaamaan hitsiä, joka on yleensä Argonia. TIG-hitsausta voidaan toteuttaa ilman lisäainetta tai lisäaineen kanssa, jolloin se syötetään käsin.

MIG/MAG (Metal-arc Inert Gas welding / Metal-arc Active Gas welding) hitsaus on kaasukaarihitsausprosessi, jossa lisäainelankaa syötetään hitsauspistoolin kautta. Valokaari muodostuu hitsauspistoolin ja hitsattavan kappaleen välille. Suojakaasu voi olla inertti tai aktiivinen. MIG/MAG hitsaus on yleisesti käytetty hitsausmuoto sen hyvän tuottavuuden vuoksi.

Puikkohitsauksessa valokaari muodostetaan hitsauselektrodin, eli puikon ja hitsattavan kappaleen väliin. Hitsattaessa elektrodi kuluu ja toimii lisäaineena muodostaen hitsin. Puikkohitsaus on kätevä erityisesti pienissä korjaushitsauksissa, koska virtalähteet ovat kevyitä ja helposti kuljetettavia.

Hitsattavat materiaalit

Hitsaajamme omaavat standardin EN ISO 9606-1 mukaiset pätevyydet useimmille hitsattaville materiaaleille, kuten:

  • Rakenneteräs (esim. S355)
  • Ruostumaton teräs (esim. Aisi 306L)
  • Duplex (esim. 1.4462)
  • Sanicro (esim. 1.4563)
  • Alumiinit
  • Titaanit

Omaamme myös menetelmäkokeita kyseisille materiaaleille useille eri liitosmuodoille niin levylle kuin putkelle.

Konepaja

Konepajallamme Varkaudessa on hallitilaa yhteensä n. 1300 m2, joista 400 m2 on vuokrattavissa. Päärakennus toimii asennustilana, jossa on kaksi 10tn siltanosturia. Nosto-ovien koko on 4m (leveys) x 4,6m (korkeus). Yrityksellä on käytössään myös erillinen hitsaustila, jossa voidaan pätevöittää hitsaajia tai suorittaa menetelmäkokeita.